Edifici d’oficines a París


Edifici d’oficines a París

L’edifici se situa en un bloc de cases amb uns habitatges i un equipament escolar al nou barri de Boulogne que ocupaven els antics terrenys de Renault, objecte d’una operació mixta per part de la SAEM VAL DE SEINE AMÉNAGEMENT.

Després de la celebració del concurs, l’amplitud dels condicionants imposats per la normativa i pels agents interventors en el procés, s’interpretà a través d’un edifici sobri i senzill. La planta lliure, resultant del nucli central de comunicacions, condueix a la creació de la façana que es cobreix amb pedra fil·lita platejada i finestres i quadres d’alumini anoditzat. El conjunt petri es retalla amb una volada a la planta baixa i en el retall de l’àtic al costat oposat facilitant l’accés al pati interior.

L’estricta modulació dels despatxos (2,0m) indueix a l’ utilització d’una sola mesura de la pedra (45x90cm) i una sola finestra de 0,9×2,7m amb les úniques excepcions de la planta baixa -on el vidre es retira- el coronament -on la finestra s’engrandeix i es col·loca en el pla exterior-  i amb la supressió estratègica de determinades cavitats.

El Hall ofereix transparència al jardí posterior darrera d’una marquesina penjada d’acer inoxidable. La zona d’acolliment està realitzada amb fusta de roure i columnes pètries il·luminades dels ascensors.

 

Exposicions

2012

  • “OAB – OFFICE OF ARCHITECTURE IN BARCELONA”. Hall de la UEM. Madrid.


Direcció:

Related Projects