Seventy Hotel


2010-2019 | Barcelona, Espanya | En progrés,Hotels

Seventy Hotel

L’edifici es troba en un solar entre mitgeres, amb façana principal al carrer Còrsega. Integra un edifici de grans dimensions dins del teixit urbà de l’Eixample. Per aconseguir-ho hem plantejat tres tipus de façana diferents que responen a diferents condicionants del seu entorn més immediat: la façana al carrer Còrsega, la façana a l’interior d’illa i les façanes dels patis de l’hotel.

La façana s’esfulla en dos plànols, un de vidre i un altre ceràmic.

A la façana principal, les obertures volen respecte al plànol de façana mitjançant unes caixes de llautó, creant un joc de llum i ombra que redueix l’efecte pantalla de l’edifici, aconseguint una millor proporció a escala de ciutat. En la mateixa línia les dues grans galeries recorden el “skyline” de l’antiga fàbrica Bayer.

A la nit aquestes caixes s’il·luminen, aconseguint l’efecte de que les caixes suren sobre un llenç negre. Aquests mecanismes ajuden a fraccionar la visió longitudinal de la façana, que ocupa gairebé la totalitat de l’illa.

A la planta baixa, l’estructura de pòrtics metàl·lics de doble alçada, ajuda a construir un basament que cerca la visió de jardí interior i dóna presència a l’edifici. La façana aquí es planteja al revés, aquesta vegada amb el vidre reculat, aconseguint fins a 1 m de profunditat des del basament fins a la seva coronació.

És una façana que reconeix la seva visual en escorç i sorgeix d’aquesta condició amb el màxim avantatge possible, construint una façana amb gruix, amb ombres, que des de la seva complexitat en aquest cas permet simplificar per integrar-se a l’entorn.

La façana posterior, amb fusteries igualment situades en el pla interior, genera un joc de buits i agrupa en una sola obertura les dues primeres plantes, per obtenir major verticalitat.

Els patis interiors de l’hotel adquireixen una rellevància especial i no només ofereixen ventilació a algunes habitacions més senzilles, sinó que s’obren als corredors de distribució interior. Per resoldre la possibilitat d’interferència de visuals entre corredors i habitacions, s’ha construït una pell de tubs metàl·lics verticals en forma de diamant que a manera de grans cortinatges resol aquest problema.

De nit, unes línies de leds ocultes retroil·luminen els tubs oferint una imatge de suspensió de l’element metàl·lic lleuger per davant del seu tancament o façanes de pati.

Un dels principals reptes ha estat la industrialització de tota la solució constructiva.

Es tracta d’una façana ventilada molt lleugera construïda a partir de grans mòduls de gairebé 5×3 metres que venien totalment acabats de taller. Aquesta solució ha tingut molts avantatges, entre ells un control absolut en el seu acabat i major rapidesa de muntatge.

El fet de minimitzar el nombre de diferents materials (panell ceràmic negre, vidre i estructura folrada amb llautó) ha permès simplificar no només la seva solució formal, sinó també la seva construcció.



Direcció:

[custom-related-posts title=”Related Projects” none_text=”” order_by=”title” order=”ASC”]