Casa a Sotogrande


Casa a Sotogrande


CONCEPTE

La implantació del projecte es concep com un element que acaricia el terreny, i la casa hi cau a sobre. La formalització en forma de disc pot crear infinitat de connexions visuals i transparències entre el pati central, que manté el seu caràcter salvatge, natural i visual, que és ofert per la casa, que s’obre de forma semicircular sobre el terreny.

PROGRAMA FUNCIONAL

La principal intenció del projecte és diferenciar els diversos usos amb diferents circulacions, amb el propòsit que no es barregin entre si.

L’entrada a la residència es fa des del nivell inferior fins a un superfície plana on hi ha l’aparcament (amb capacitat per a sis cotxes i un magatzem). Pel que fa al volum de l’aparcament, hi ha una pèrgola que cobreix l’aparcament dels treballadors i es comunica amb l’entrada del personal.

En perpendicular a l’aparcament, s’eleva una paret recta des del terreny, que tanca aquest espai de recepció i proporciona privadesa a la casa. Darrere d’aquest mur hi ha el pavelló de convidats i la piscina coberta, tots dos dividits per un pati entre els dos espais. El personal té la seva pròpia entrada a la casa des de l’aparcament exterior, donant la volta a la cuina.

L’accés principal es concep a través d’una esquerda entre aquests dos plans rectes que arriben al pati central al voltant de les circulacions principals de la casa, primer al passeig de l’entrada sota la pèrgola, amb una mateixa geometria que es converteix en la coberta del primer nivell, on hi ha les circulacions internes.

En primer lloc, hi ha l’entrada principal dels convidats, més a prop de l’aparcament, que compta amb un lavabo per als visitants i un guarda-roba. Des d’aquesta entrada, els convidats poden continuar cap al menjador o el saló principal, mantenint certa distància respecte de les àrees més intimes o familiars de la casa. La connexió amb el nivell inferior pot ser a través de l’escala de la cava, relacionada amb el menjador i l’entrada principal, o a través de la gran escala de caragol, que separa l’ala familiar de la part més pública de la casa.

També hi ha una entrada especialment per a ús familiar, situada al centre del cercle, connectada directament a l’àrea privada, la biblioteca, la sala multimèdia, el dormitori principal, i també connectada directament a la sala de nivells inferiors amb l’escala de caragol.

La zona de benestar es troba en un punt intermedi entre l’àrea familiar i la dels hostes, amb la finalitat de proporcionar un accés fàcil sense barrejar les circulacions.

El nivell de soterrani està dividit per l’esquerda central amb doble espai que separa les parts privades de les públiques. La part residencial del nivell del soterrani està encarada al sud-est amb una paret recta perforada que continua amb el llenguatge del volum dels hostes. Les cinc recambres júnior ubicades en aquest nivell segueixen el mateix esquema, amb l’entrada relacionada amb el pati, amb un espai d’estudi envidrat que continua al lavabo per l’armari i el dormitori obert a l’exterior amb una terrassa privada. Totes les recambres júnior estan connectades al llarg d’un passadís que s’il•lumina amb llum natural provinent del pati central.

L’altra ala, al soterrani, està relacionada amb l’exterior, on hi ha una sala secundària que també té una zona de jocs, multimèdia i usos de cinema. Tota aquesta àrea també s’obre cap a l’exterior amb una terrassa coberta que funciona com a sala exterior.

La cava es troba a un costat d’aquesta sala secundària, al soterrani, a continuació d’una terrassa que també pot ser utilitzada per fer degustacions. Aquesta terrassa està situada davant les vinyes. A continuació de la cava hi ha les cambres d’instal•lacions i la bugaderia.

Les comunicacions verticals estan associades amb els usos i les circulacions per no creuar-se entre si.

A més, les entrades també estan segregades: una per al personal, relacionada amb l’àrea de l’aparcament, i les entrades principals de la casa per als hostes i per a la família, amb l’experiència del pati central present, l’accés privat al pavelló dels convidats i una entrada extra per als hostes a l’àrea de benestar.



Direcció:

Related Projects