Casa Nolla


Casa Nolla

El projecte proposa col·locar l’habitatge al centre de la parcel·la, de manera que la separa en dues parts clarament diferenciades; una plaça enjardinada d’accés i una altra més privada amb piscina.

Amb la superposició de 3 volums de geometria contundent  queda definit el programa de la casa unifamiliar. Travessant la plaça d’accés, s’arriba al Hall d’entrada, desenvolupat a doble alçada amb la primera planta i que articula els espais de circulació i comunicació vertical de l’habitacle.

A la planta baixa, el Hall separa la zona noble, el menjador, la sala d’estar i la biblioteca amb l’àrea de servei. A la primera planta, l’àrea de dormitoris i sala de jocs, s’hi accedeix mitjançant una escala situada al Hall. A la segona planta trobem el dormitori principal i al soterrani el garatge i els trasters.

Plantegem una façana de pedra amb fixació oculta sobre llistons d’acer inoxidable que forra totes les superfícies verticals i horitzontals de la volumetria.

L’estructura es prepara mitjançant plecs als forjats per aconseguir una geometria estricta dels cossos en volada amb paraments dels quals es revesteixen amb pedra. Un angular d’acer inoxidable mat d’allisat arenós va delineant totes les arestes de l’edifici recollint els revestiments de pedra i generant els canvis de pla.

En ocasions la pedra es separa amb la finalitat d’afavorir algunes ventilacions i il·luminacions indirectes.



Direcció:

Related Projects