+
+

Landscape / Square Premià de Mar

x

Square Premià de Mar


2012-2013

Premià de Mar,Spain


The project involved adapting the principal outdoor space in Premià de Mar, which confronts the NII highway. This space is understood as a lamina that generates a new topography and is deformed in order to respond to the preexisting features of the location.

This new topography generates a blanket effect on which there appear five landscaped circles which organize and provide a focus for the areas of vegetation (with native bushes and trees) and the rest areas for local users. This effect is heightened by ceramic paving based on a pattern of circular red and violet units.

ARCHITECTS

Carlos Ferrater
Xavier Martí Galí

COLLABORATORS

Anna Piqué

PROJECT DIRECTOR

Anna Piqué

N-II, Premià de Mar, Barcelona, España